» Informatie » Algemeen

Algemene informatie

Opgericht:5 januari 1930
Onderdelen
Harmonie orkest
Slagwerkensemble
Majorettes
Jeugdopleiding
Bekijk nieuwbouw website

Algemeen

De Bennekomse Harmonie "Oefening Baart Kunst" (OBK) is eigenlijk opgericht op 5 Januari 1897. Begin 1929 werd de vereniging echter geliquideerd. Aan het eind van dat zelfde jaar werd OBK echter weer opnieuw opgericht. Als oprichtingsdatum koos men 5 januari 1930.

Tot ongeveer eind jaren zeventig was OBK een echte dorpsvereniging met een bescheiden omvang. Begin jaren tachtig besloot de vereniging een andere koers te gaan varen met duidelijke muzikale ambities. De opleiding werd verbeterd door het aanstellen van professionele docenten, het eigen verenigingsgebouw werd flink uitgebreid en er werd weer een jeugdorkest opgericht. Nu, zo’n 30 jaar later, kan OBK terug kijken op een geslaagde "omwenteling". Zowel het harmonieorkest als het slagwerkensemble manifesteren zich op concoursniveau in de hoogste afdelingen. In 1995 en 2007 mocht het harmonieorkest deelnemen aan het landelijk topconcert concours in respectievelijk Musis Sacrum te Arnhem en de Maaspoort te Venlo. In 2002 mocht ook het tamboerkorps deelnemen aan het topconcours te Barneveld. Naast de al genoemde onderdelen heeft OBK ook een majorettegroep.
Drumband OBK Bennekom
OBK is een levendige en dynamische vereniging. Op 3 maart 2007 nam de vereniging het nieuwe eigen Muziekcentrum in gebruik. Het Muziekcentrum voldoet aan alle moderne eisen. Het is voorzien van een grote zaal, die naast repetitieruimte ook gelegenheid biedt voor kleine concerten, drie leslokalen, een bestuurskamer, dirigentenkamer, bibliotheek, opslagruimten, en een moderne kantine. Een goed gestructureerd beleid, een gezonde financiële basis, een goed opleidingsniveau en goed gekwalificeerde dirigenten, instructeurs en docenten zijn de basis voor de continuering van deze gezonde en kwalitatief goede vereniging.

» Meer informatie over muziekcentrum