» Dirigenten / Instructeurs

Dirigenten / instructeurs

Ghislain Bellefroid
Harmonie orkest
Willem Schoonheim
Slagwerkensemble
Ilse van Dam
Majorettes / middengroep / minirettes
Gerd Wensink
B-orkest
Hanna Koens
AMV en C-orkest

Gerd Wensink
B-orkest

Gerd Wensink, geboren in 1984 te Hall, begon op 10 jarige leeftijd op cornet bij Muziekvereniging "Eendracht" te Eerbeek. Een aantal jaren later maakte hij de overstap naar het euphonium.

Na de middelbare school begon hij in 2001 aan de studie bedrijfeconomie aan de HEAO in Arnhem. Na deze opleiding succesvol afgesloten te hebben begon Gerd in 2005 de studie euphonium aan het Artez Conservatorium te Zwolle waar hij les krijgt van Bernard Beniers, tuba�st van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast heeft hij verschillende lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Steven Mead, Brian Bowman en David Childs.

Naast eerste euphonium bij Muziekvereniging "Eendracht" uit Eerbeek is Gerd ook actief in het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest (NJHO), Nationaal Jeugd Fanfare Orkest (NJFO), tubakwartet 'Tubaphonic', ArtEZ Big Band (op trombone), koperkwintet 'CU@5', het Gelders Fanfare Orkest en speelt hij in Brass Band 'De Hoekpunten'. Daarnaast remplaceert Gerd bij diverse orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens". Naast orkestmuzikant treedt Gerd eveneens als solist op bij verschillende andere orkesten.

Als dirigent is Gerd actief bij het opleidingsorkest van Muziekvereniging "OLTO" Loenen, het B-orkest van OBK Bennekom en is hij tevens vervangend dirigent bij muziekvereniging "Eendracht" uit Eerbeek.

Tot slot geeft Gerd enkele jaren aan verschillende leerlingen priv�-les en is hij sinds september 2006 als docent verbonden aan verschillende muziekverenigingen.