» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

Bellen en bollen van OBK

Datum:04-12-2014
Na op 29 november in een uitverkocht Muziekcentrum een succesvol hrfstwnd-concert te hebben gegeven, bereiden leden van OBK zich nu voor op aankomend weekend. In het centrum van Bennekom vindt op 12 en 13 december de jaarlijkse Dickensmarkt plaats en als lokale muziekvereniging mag OBK natuurlijk niet ontbreken. Met bellen en bollen zullen zij vrijdag en zaterdag te zien, te horen en te proeven zijn. Net als de afgelopen jaren zullen een aantal leden oliebollen gaan bakken. Met de overheerlijke oliebollen op recept van Bakkerij ten Veen hoopt OBK ook dit jaar weer aan het einde van beide dagen uitverkocht te zijn. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de muziekvereniging zelf.

De bellen van OBK, de kerstbellen wel te verstaan, zullen zaterdagmiddag 13 december vanaf 14.00 uur te bewonderen zijn. Het evenementenorkest zal op de Dickensmarkt optreden en bekende kerstliederen en evergreens ten gehore brengen. Mochten bezoekers nog niet in kerstsferen verkeren, dan zal het na het horen van de kerstliederen en de kerstbellen zeker anders zijn.

Wanneer de kerstbellen door het evenementenorkest zijn opgeborgen, zullen de slagwerkers van het opleidingsorkest, het B-orkest, ze weer uit de doos halen. Op dinsdagavond 16 december zullen zij om 18.45 uur een concert verzorgen in Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Het harmonieorkest zal zich diezelfde avond weer verder voor gaan bereiden op het Nieuwjaarsconcert op zaterdag 10 januari. Voor mensen die na de kersttradities behoefte hebben aan meer tradities moeten zeker het concert komen bezoeken. Een ouverture, een mars en de walsen Strauss zullen niet op het programma ontbreken.