» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

Drumband OBK heeft het druk.

Datum:11-10-2010
Op 13 november aanstaande gaat de drumband van OBK naar een podiumwedstrijd in Drachten.

De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.
Naast de normale repetities die op de donderdagavond plaatsvinden worden een aantal extra repetities afgewerkt op zaterdagen.

In 2005 heeft de drumband voor het eerst deelgenomen aan een dergelijke wedstrijd. Daarbij promoveerden zij vanuit het niets naar de één na hoogste afdeling, nl. de eerste divisie.
Tijdens de wedstrijd in Drachten zullen zij proberen een zo hoog mogelijk puntentotaal te halen om in de divisie te blijven en wellicht nog naar een divisie hoger te promoveren.

Tijdens de wedstrijd moet in een programma van een half uur diverse stukken worden gespeeld. Naast een beoordeling van het totale programma wordt één stuk extra beoordeeld.
Mocht de drumband inderdaad promoveren, dan spelen zij zowel marcherend als op het podium op het hoogste niveau.

Na 13 november gaat de drumband zich weer voorbereiden op het nieuwe seizoen. Het is o.a. de bedoeling dat er vanaf januari 2011, uiteraard als het weer dat toelaat, weer korte marsoptredens in diverse wijken gaan plaatsvinden.

Overigens kan de drumband best wat versterking gebruiken. Heeft u interesse, dan bent u van harte welkom om op een donderdagavond eens te komen kijken in ons muziekcentrum aan de Kierkamperweg 36.

Voor vragen of informatie kunt u zich wenden tot de coördinatoren van de
drumband Dick Eijgenraam en Jan Huiberts. Zij zijn per mail te bereiken via respectievelijk dick.obkbennekom@live.nl en jan.obkbennekom@upcmail.nl.