» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

Drumband OBK houdt wervingsactie in de wijk.

Datum:16-03-2011
Door Dick Eijgenraam

Op zaterdagmiddag 26 maart aanstaande gaat de drumband van OBK een optreden verzorgen in Bennekom West. Straten zoals Ereprijs, Ooievaarsbek etc. worden
aangedaan. Er wordt gestart bij de Sporthal De Soetendaal aan de Halderweg en daar zal ook het eindpunt zijn. Tijdens deze mars krijgen geinteresseerden vanaf 8 jaar tegen inlevering van dit artikel een trommelstok.


Bij deze stok zit een brief met een uitnodiging om op donderdagavond 21 april vanaf zes uur in het Muziekcentrum van OBK, Kierkamperweg 36,de andere stok op te komen halen. Op deze avond zal een openbare repetitie worden gehouden door de docent van de jeugdopleiding van de drumband met de gehele opleidingsgroep. Daarnaast kunnen de bezitters van een complete set stokken zelf ook een stukje meespelen. Aan het eind van de repetitie wordt zowel door de opleidings drumband als ook de A drumband een korte demonstratie verzorgd. Maar eerst mogen de kersverse stokkenbezitters hun kunsten vertonen die zij eerder hebben geleerd.

Deze actie wordt georganiseerd om leden te werven door de drumband. Door een interne opleiding door ervaren instructeurs worden de kinderen klaargestoomd om op termijn door te groeien naar de A groep. De samenstelling van de A groep is al enige jaren praktisch ongewijzigd en is toe aan uitbreiding . De groep bestaat uit leden in de leeftijdsklasse van ca. 16 tot 45 jaar. Het repertoire heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van traditionele drumband naar meer swingende Amerikaanse slagwerkmuziek met Schotse invloeden. Naast optredens binnen en buiten wordt ook opgetreden met het Harmonieorkest en de Majorettes zoals op 26 maart en Koninginnedag. Daarnaast verleent de slagwerkgroep medewerking aan taptoes en optochten zoals het Heidecorso in Ede en de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek. De groep komt uit in de hoogste afdeling op zowel mars als podium.

Uiteraard is iedereen, die het een uitdaging vindt om deel uit te maken van deze actieve en enthousiaste groep, van harte welkom. Heeft u interesse, kom gerust eens kijken op de repetitie, iedere donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur.