» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

Cheque voor Stichting Kidsdag Hoekelum

Datum:23-03-2014
Afgelopen zaterdag, 22 maart, heeft OBK Bennekom op het benefietconcert een cheque van maarliefst € 1.350,00 kunnen overhandigen aan de Stichting Kidsdag Hoekelum.

Met het geld organiseert de stichting jaarlijks een Kidsdag bij Kasteel Hoekelum, waarbij zij kinderen een onvergetelijke dag bieden. Nu denkt u misschien 'Wat is hier nu bijzonder aan...? Voor al deze kinderen is het niet de gewoonste zaak van de wereld om na school te gaan spelen bij vriendjes of vriendinnetjes en is het niet eens normaal dat ze naar school gebracht en opgehaald worden door een van de ouders. Er wordt 's middags ook nooit aan hen gevraagd naar de leuke dingen die ze beleefd hebben. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld de vader of moeder, of soms zelfs beide, dronken of drugsverslaafd zijn.

Stichting Kidsdag vindt dat ook deze kinderen een dag zonder zorgen verdienen, waarop zij hun verleden even los kunnen laten en heerlijk kunnen genieten. Kortom een dag waar een kind weer echt kind kan zijn en zich even bijzonder kan voelen... Dat is toch niet teveel gevraagd?

Als muziekvereniging OBK Bennekom en het Codarts Brass Ensemble kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd benefietconcert. Een zeer goed bezocht concert, waarbij zelfs alle stoelen uit het muziekcentrum bij elkaar gesprokkeld moesten worden om iedereen een plek te kunnen bieden. Naast dat het grote publiek heeft kunnen genieten van prachtige muziek, heeft de grote opkomst ook geleidt tot het mooie bedrag dat de voorzitter van OBK, Cees Jansen, de cheque met een prachtig bedrag heeft kunnen overhandigen aan het bestuur van de Stichting Kidsdag Hoekelum.