» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

Schuine wanden tegen zingende oren

Datum:27-09-2006
Bron:De Gelderlander
Woensdag, 27 september 2006 - BENNEKOM - Vijf jaar wachten op een bouwvergunning vergt geduld. Maar met de bouw van het nieuwe verenigingsgebouw van muziekvereniging Oefening Baart Kunst in Bennekom is eindelijk begonnen.


[klein]Nico Ogink, lid van muziekvereniging Oefening Baart Kunst en de stichting van deze vereniging, bij het nieuwe verenigingsgebouw aan de Kierkamperweg in Bennekom. Foto: Cord Otting[/kleineind]

Van het ene naar het andere gebouw slepen met muziekinstrumenten is niet altijd even handig. Maar de tijd dat muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) gebruik maakt van meerdere onderkomens, is bijna ten einde. Over drie of vier maanden staat er aan de Kierkamperweg in Bennekom een gloednieuw verenigingsgebouw.

Het oude verenigingsgebouw aan de Schapenoordseweg, inmiddels gesloopt, voldeed niet meer. „Er was te weinig lesruimte en te weinig voorzieningen qua geluid,“ zegt Nico Ogink, lid van OBK.

Met de bouw van het nieuwe onderkomen is al volop begonnen. Afgelopen vrijdag is de eerste steen gelegd. Inmiddels staan de binnenmuren er al.

„Hier is de repetitiezaal, geschikt voor een orkest van vijftig of zestig mensen,“ zegt Nico Ogink, wijzend naar een grote, lege ruimte. Hij is als bestuurslid van Muziekvereniging OBK Bennekom nauw betrokken bij de bouw. In deze grote ruimte vinden in de toekomst ook kleine uitvoeringen plaats. Hij klapt in zijn handen en loopt de zaal uit.

„En daar zijn lesruimtes, een bibliotheek en een bestuurskamer ...,“ wijst Ogink. Hij klapt weer in zijn handen om duidelijk te maken dat het geluid hier anders klinkt dan in de toekomstige repetitiezaal.

Ogink moet toegeven dat de kleine ruimtes met schuine muren een beetje vreemd aandoen. „Ze zijn op die manier gebouwd om het geluid zo te weerkaatsen dat het niet in je oren gaat zingen,“ legt Ogink uit.

Het nieuwe onderkomen staat helemaal buiten het dorp. Geen buurtbewoners dus die klagen over geluidsoverlast. „Wij hebben eerder last van geluid van buiten,“ lacht Ogink. Het vorige verenigingsgebouw stond helemaal in het centrum van Bennekom. „Maar we hebben nooit een klacht van geluidsoverlast gehoord. In de buurt staan oude huizen waarin veel zestigplussers wonen. Zij vinden muziek soms wel gezellig,“ zegt Ageus van Kranen, lid van OBK. December vorig jaar verkocht OBK hun oude verenigingsgebouw. Het geld voor het nieuwe verenigingsgebouw bracht de vereniging grotendeels zelf bij elkaar.

De komende maanden wordt gerepeteerd in sportzaal.