» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

OBK trots op nieuw gebouw

Datum:17-01-2007
Bron:www.edestad.nl
BENNEKOM - Trots geven voorzitter Leo Stens en Nico Ogink van Oefening Baart Kunst (OBK) Bennekom een rondleiding door het nieuwe onderkomen voor de vereniging. Het gebouw verrees het afgelopen jaar op sportpark de Eikelhof, vlakbij het kruispunt met de Dreeslaan. ,,Dit is het paradepaardje”, vertelt Stens in de oefenzaal van het orkest, van maar liefst 260 vierkante meter en zeker 8 meter hoog.

door Lisette Ruzius

De verhuizing is nodig omdat de vereniging uit haar jasje groeide. ,,Ongeveer zeventig leerlingen volgen wekelijks lessen en dat is heel moeilijk te organiseren met één leslokaal in het vorige pand aan de Schapenoordseweg”, legt Ogink uit, die de nieuwbouw begeleidde. Bij binnenkomst in het nieuwe gebouw valt gelijk de gele kleur van de deuren op. Rechts van de ingang leidt de eerste deur naar de bestuurskamer. Zonder de vloerbedekking en inrichting galmt het. Aan deze kant van het pand zitten ook de drie leslokalen. ,,Hier hoor je geen galm omdat met opzet één muur in de kamers scheef is gezet en het plafond van speciaal geluiddempend materiaal is gemaakt”, legt de voorzitter uit.

Hoog plafond
Ook in de grote oefenzaal is het hoge plafond van dit materiaal. ,,Hier worden op de wanden ook nog akoestische voorzieningen aangebracht”, vertelt Ogink. Karakteristiek voor deze zaal zijn de kleine vierkante raampjes op verschillende hoogtes. ,,Dat is als noten op een notenbalk. Bovendien komt zo geen lawaai naar binnen en gaat het geluid niet naar buiten.” Door de hoogte van het plafond zullen de majorettes hun batons flink de lucht in kunnen gooien. ,,Het hoofddoel in deze zaal is repetitie, maar we gaan ook uitproberen of er optredens kunnen plaatsvinden.”

De rondleiding gaat vervolgens naar de toiletten, inclusief gehandicapten toilet en eindigt in de kantine. De kantine is geheel van glas en ernaast ligt de ruime keuken met opslagruimte. Het gebouw krijgt een eigen toegangsweg die langs de DVO-hal loopt, zodat kinderen niet over de drukke Kierkamperweg hoeven. Stichting Muziekvereniging OBK Bennekom gaat het pand verhuren aan de vereniging. De stichting voor de exploitatie. Het is de bedoeling dat ook andere muziekgerelateerde clubs van het gebouw gebruik kunnen maken. ,,Maar OBK wordt de hoofdhuurder.”

Het heeft lang geduurd voordat het nieuwe onderkomen kon worden gerealiseerd. ,,We zijn in 2001 ermee begonnen. Het duurde zo lang, omdat we het financiële plaatje rond moesten krijgen en er een bestemmingsplanwijziging nodig was”, vertelt Ogink. De financiën kreeg de vereniging rond door verkoop van de oude locatie, verenigingsacties, subsidie van de gemeente, geld van Idee in Uitvoering en het VSB Fonds. Ook werden er diverse sponsors gevonden, waarvan Saint Gobain de hoofdsponsor is. Op 3 maart wordt het nieuwe onderkomen officieel geopend. ,,Wij staan met z’n allen te trappelen.”

Klik op deze afbeelding voor de ware grootte

Meer foto’s op www.edestad.nl