» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

Jubileum dirigent OBK tijdens

Datum:13-05-2009
Bron:Bennekoms Nieuwsblad
DOOR CARIN VAN DER KOLK
BENNEKOM - Al tien jaar staat Ghislain Bellefroid als dirigent voor OBK Bennekom. Zaterdag 16 mei om 20.00 uur geeft OBK een concert waarmee ze een reis maken door de afgelopen tien jaar. Als mooie aanvulling op het concert voert Harry Stens op hoorn zijn openbare gedeelte van het praktijkexamen D uit.

Klik op deze afbeelding voor de ware grootteTien jaar geleden werd Ghislain Bellefroid gevraagd om te solliciteren naar de functie van dirigent van OBK. Bellefroid: “Men had mij bezig gezien bij andere orkesten. Ik zag meteen dat OBK een orkest was met mogelijkheden. In 1999 was ik natuurlijk tien jaar jonger en dus minder ervaren en ik heb een heleboel van het orkest geleerd. Nu draait het orkest mee in de landelijke amateurtop. Volgens mij weten de inwoners van Bennekom eigenlijk niet wat ze in huis hebben met OBK. We besteden veel aandacht aan opleidingen. Kinderen worden goed begeleid zowel door de vereniging als door onze docenten. Dit draagt bij het aan het hoge niveau van het orkest.” Aanstaande zaterdag worden stukken die de afgelopen tien jaar zijn gespeeld opnieuw ten gehore gebracht. Ook voert als aanvulling Harry Stens het openbare gedeelte van het praktijkexamen D uit. Hij zal, begeleid door het harmonieorkest, het hoornconcert van Saverio R. Mercadante ten gehore brengen dat beoordeeld wordt door een examinator van de KNFM. Met dit hoornconcert behaalde Harry half april voor de tweede keer op rij de Edese titel ‘solist kampioen Edese Federatie 2009’. Bellefroid: “Het is voor het eerst in de geschiedenis dat iemand zijn examen met het orkest doet. Dit is heel leuk. Ook ben ik heel trots dat het concert in ons eigen gebouw is aan de Kierkamperweg. Dit zou je kunnen zien als één van de talenten van de afgelopen tien jaar. We zijn begonnen in een kleine ruimte in het centrum en hebben nu een fantastisch gebouw met alle faciliteiten.“Met deze hommage aan Ghislain Bellefroid spreekt het orkest haar waardering uit voor de dirigent. Na de pauze zal Bellefroid een verrassingsprogramma worden aangeboden door diverse ensembles vanuit het harmonieorkest. De zaal gaat open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur.

U kunt voor dit concert kaarten reserveren via de website: Klik hier om kaarten te reserveren