» Nieuws
Nieuws- en persberichten
OBK Bennekom in het nieuws
Hieronder vindt u de meest recente nieuws- en persberichten in de afgelopen periode die betrekking hebben op OBK Bennekom. Klik hieronder op "Toon alleen nieuwsberichten" of op "Toon alleen persberichten" om categorisch de berichten weer te geven.

Toon alleen nieuwsberichten | Toon alleen persberichten | Toon alle berichten

OBK verhuist naar de Eikelhof

Datum:08-02-2006
Bron:Bennekoms Nieuwsblad
Beloofd is beloofd: we zouden eens gaan kijken naar een oefenavond van OBK. Nu het eigen gebouw aan de Schapenoordseweg is gesloopt, oefenen ze in De Luwte, aan de Langhoven. Hoe gaat dat? En waarom hebben ze eigenlijk hun eigen gebouw gesloopt voordat het nieuwe gebouw klaar is? We hebben het erover met Nico Ogink en Leo Stens, bestuursleden van Oefening Baart Kunst.

Ik ben wat aan de vroege kant en moet even wachten, want de beide heren zitten nog te blazen. In de pauze mag ik even met ze praten, maar al gauwroepen ze dat ze “weer moeten gaan blazen”. Het wachten is niet vervelend, want ik word verwend met muziek uit Jesus Christ Superstar. De pauze blijkt lang genoeg om een heleboel informatie uit te wisselen. OBK is uit het jasje gegroeid, vertellen ze. Da jasje, het verenigingsgebouw aan de Schapenoordseweg, is al in gebruik sinds 1962. Inmiddels heeft OBK naast het bekende harmonieorkest en het tamboerkorps ook de majorettes en de minirettes, jeugdorkest, het introductieorkest en wordt muziekles gegeven aan jeugd, met de bedoeling dat die jeugdige muzikanten later volwaardig lid zullen worden van OBK. Dat paste allemaal niet meer in het verenigingsgebouw. Daarom werd in 2001 het plan opgevat ergens anders een groter verenigingsgebouw neer te zetten. Dat komt straks op de Eikelhof, achter de DVO-hal, op de hoek van de Kierkamperweg.
Het slopen is niet zomaar weggooien van oude schoenen. De verkoop van het pand en de huizen die op het oude terrein komen, moeten voor een groot deel de bouw van het nieuw pand financieren. Met de bouw van het nieuwe verenigingsgebouw hoopt met in het voorjaar te beginnen.

Op de website van OBK staan foto’s van de sloop. Eén van die foto’s laat zien dat het gebouw bijna gesloopt is en dat er nog één muur overeind staat. Op die kleurrijke muur staat: “OBK Bennekomse harmonie bouwt aan de toekomst”. Een wat weemoedig plaatje. “Ja, het was best emotioneel”, zegt Leo Stens. “Er stonden bijna voortdurend leden van OBK bij te kijken die vaak tientallen jaren in het gebouw hebben gespeeld. Er was ook veel belangstelling van de buren. Tijdens het afscheidsfeestje met de buren kwam er een buurman naar me toe om te vertellen hoe jammer hij het vindt dat OBK verhuist. Want het was altijd zo gezellig met OBK!” Wat krijgt OBK ervoor terug?
Ogink somst de pluspunten op: een grotere repetitiezaal, vier lesruimtes voor de jeugd, een concertruimte van 250m2 waar een publiek van zo’n 200 gasten aanwezig kan zijn, meer ruimte voor evenementen, zoals masterclasses, workshops en try-outs. Die accomodatie is ook beschikbaar voor andere Bennekomse organisaties, op de moment dat OBK er zelf geen gebruik van maakt.
Ondertussen is men geweldig blij met de beschikbaarheid van tijdelijke oefenruimte, zoals De Luwte, die door ’s Heerenloo Midden Nederland beschikbaar is gesteld. Ook aan de Langhoven is een goede verstandhouding met de buren, vertelt Leo Stens.Vooraf had men de buren laten weten dat OBK daar zou gaan oefenen. Onlangs kwam een buurman vragen wanneer die oefeningen zouden beginnen. Toen oefende OBK daar al enkele maanden!
Meer weten? Even kijken op de website www.obkbennekom.nl.